MAI-stii si masinile


Astazi am intalnit in trafic un model de Dacia 1400… si ceva sau ce modele au mai scos (era ala cu zambetul lui Iliescu). Dar am impresia ca ii schimbasera motorul. Gazele care ieseau prin dos erau nocive. Daca stateam si fumam 5 tigari langa teava lui de esapament, fumul scos de mine era aer curat.

In cele cateva minute pe care le-am petrecut la semafor in spatele lui a inceput sa ma usture gatul, imi lacrimau ochii. Nici cand tai ceapa nu plangeam asa.

E posibil sa fie o noua masina achizitionata de MAI, la fel ca Loganurile alea de cateva zeci de mii de euro. O fi vreun hibrid, sa consume putin. O merge cu carbuni. Defapt nu, fumul de la gratar e chiar placut.

In momentul in care platesti zeci de mii de euro sa cumperi o masina cu niscai dotari pentru ce fac ei acolo (radare, etiloteste, etc.) de ce nu mai renunta la epavele de masini pe care le mai au prin parcul auto?

Mai dai din cand in cand prin Bucuresti de un ARO vopsit frumos de camuflaj, ca parca il vad mergand pe dune prin Irak, sau la vreo interventie majora a armatei. Si cei de la pompieri mai au cateva Dacia Berlina de mai au putin si cad din ele, de zici ca au carat apa la incendii direct in masina. Trageau tare aer in piept, inchideau geamurile sa nu curga apa si plecau la interventie.

Dar ce e mai grav e ca la pompieri mai gasesti si cisterne antice. Care fac 5 minute pana ies din curte. Iar in trafic nu mai zic, cu cateva tone de apa in spinare abia se mai misca mamutul. Daca as lua o bicicleta si 2 bidoane de apa cred ca as putea stinge un incendiu pana ajunge o masina d-asta la fata locului…

 

 

P.S. Tot Fane sunt

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s