Ultima parte a review-ului Windows 8


Defapt nu stiu daca e ultima parte… 🙂

Am mai vazut cateva modificari, de data asta bune. Una din ele fiind chiar ultra mega super giga misto…

Anume Task Managerul, a fost modificat, primind o interfata foarte frumos organizata.

In tabul “Processes” totul a fost grupat in cateva categorii. Applications, Background Processes, Windows Processes.

Iar apoi la fiecare proces spune si ferestrele (sesiunile deschise).

Mai departe, tabul Performance iarasi a suferit un facelift. Informatiile fiind grupate din nou. In fiecare grup afland mai multe informatii decat din vechiul Task Manager.

In Application History inca nu am inteles pe deplin ce inseamna si cum functioneaza. Acolo apar niste aplicatii (am observat ca sunt cele pre-instalate si care apar in meniul start).

O aditie forate utila este tabul Startup unde sunt trecute aplicatiile care pornesc o data cu Windows-ul.

Ultima noutate este in tabul Users. Unde pe langa userul care aparea si pana acum, se mai vad si informatii legate de procesele rulate de acel user.

Cam atat cu Task Manager.

O alta noutate am observato in Windows Explorer. In momentul copierii/mutarii documentelor. Au pus un buton de pauza… 🙂 Nu am avut nevoie de functia asta extrem de mult dar am avut nevoie. Deci este utila. Pe langa asta au mai pus si procentajul operatiei, nu foarte important dar placut la vedere.

O alta noutate este ca folderele din care si in care se copiaza sunt acum sub forma de linkuri, care in urma unui click… logic, deschide acel folder. Si aceasta este destul de utila in cazul in care se copiaza un volum mare de date, frecvent. Cum e cazul meu…

Si am observat pe urma ca au mai copiat ceva de la Apple :P, faptul ca la noi operatiuni stergere, copiere, mutare nu se mai deschide o fereastra noua, doar mai adauga in fereastra deja existenta. Cei de la Apple au de cativa ani acest mod de a afisa operatiile cu fisiere.

Fata de Windows 7 proaspat instalat care daca imi aduc aminte ocupa cam 700 de mega memorie, Windows 8 ocupa 470 de mega.

Pe langa UAC mai este o masura de siguranta pentru a impiedica instalarea programelor fara drept de administrator.

Inca nu am gasit de unde se dezactiveaza.

Am mai vazut ca Internet Explorer a fost integrat cu meniul de start. Fiind o aplicatie care nu apare ca fiind deschisa pe desktop. Dar ramana activa in memorie putand fi accesata din meniul de start. Un minus dupa parerea mea

Cam atat vad modificari vizibile. La kernel sigur au lucrat dar nu sunt in masura sa spun ce modificari au fost aduse noului OS.

Ca aplicatii momentan am instalat Google Chrome care merge, dar are o mica problema in campul Address. Textul e transparent si vad ce este deschis in spatele ferestrei. Tot cu Google Chrome am avut probleme in versiunile pre-beta de Windows 7.

Utorrent pare sa functioneze. Office 2010 pare sa functioneze ok. Acum instalez Cinema 4D R13, daca n-a zis nimic pana acum nu cred ca vor fi probleme. Winrar 4.10 merge ok. Yahoo! Messenger merge. Daemon Tools cu care a fost o problema mare si care a tinut ceva timp la Windows 7 pare sa fie ok.

Am uitat sa mentionez mai sus. Pentru a accesa celelalte programe (calculator, paint, etc.) pur si simplu deschideti start si scrieti numele programului.

Momentan cam atat am descoperit in 4-5 ore de butonare.

Defapt mai am ceva de adaugat. Din cauza acelui sistem de securitate inca nu am acces deplin pe discul C. Drept urmare unele fisiere salvate de programe instalate nu merg salvate oriunde pe discul C. In Cinema 4D am vrut sa salvez ceva in folderul programului din Program Files dar nu am reusit.

O sa incerc sa gasesc butonul de dezactivare neaparat…

Pana la urma incepe sa imi placa. Ma rog… faza cu meniul start o sa ramana enervanta. Am vazut ca exista un patch facut de cineva care il aduce la starea din Windows 7.

EDIT: Ajungand la birou am mai descoperit ceva. Cand se lucreaza cu 2 monitoare au pus in sfarsit un Task Bar si pe al doilea monitor.

Advertisements

9 comments on “Ultima parte a review-ului Windows 8

 1. Am uitat probabil cel mai important lucru. Driverele.
  A trebuit sa mai instalez decat driverul video (Ati Mobility Radeon X2300) si driverul audio, pentru ca cel pre-instalat de Windows imi intrerupea sunetul. Apar pacanituri si caraituri in sunet. Adica exact ce trebuia sa instalez si in Windows 7. Driverele defapt sunt pentru Windows Vista dar se pare ca merg.
  O singura problema am la placa video, si anume ca la pornire Catalyst Control Center da 2 sau 3 erori ca nu poate sa porneasca nu stiu ce anume. Nu ma deranjeaza ca nu porneste, oricum il scoteam de la start-up. In rest placa merge.

 2. Un OS X ceva? Am vazut ca ziceai intr-un post ca ti-e dor de el…Era original sau “carpit”?

   • Un tutorial de instalare, configurare nu ne faci si noua? Caut de mult unul bun facut de cineva capabil. O idee pentru un viitor post pe blog. 😀

   • Am incercat aseara sa repornesc instalarea de Mac OS Lion dar nu a mai vrut. Si ca sa-l instalez iar dureaza 🙂 Ultima oara (dupa ce am schimbat placa de baza) a durat 2 saptamani…
    Acum ar trebui sa mearga mai repede, dar nu prea mai gasesc timpul necesar.

 3. Am incercat si eu sa dau install pe i5. Totul bun si frumos, pana a cerut update. A mestecat ceva, dupa care a cerut restart, iar apoi m-a anuntat ca sunt disponibile aceleasi update-uri. Dupa vreo 2 ture, la fiecare start aparea “your pc have bad install or have problems. Win try to repair”, Dupa 3 secunde apareau “restart” si “more options”. Are inclusiv un fel de “refresh pc”, in care am impresia ca incearca o reparație a regiștrilor — dar nu trece de 99% (sic!)
  Concluzia: astept macar BETA, altfel arata a jucarie neterminata…. 😦

 4. L-ai instalat pana la urma 🙂 Eu nu am avut probleme cu updateurile, nici pe calculator nici pe laptop. Singurul motiv pentru care astept beta e ca pana atunci vor aparea noi versiuni ale softurilor cu support pentru el. Asta e motivul pentru care l-am scos acum. Si asta e singura problema pe care o vad momentan cu noul OS.
  Majoritatea merg, dar sunt unele care nu sunt complet functionale, iar functionalitatile lipsa sunt importante.

  • … eu am avut probleme cu boot-ul, sistemul devine instabil. Cred ca trebuie sa mai astept. Startul e plin de butoane de “market place” si mi-e teama ca va fi un OS plin de reclame mai mult sau mai putin ascunse. Macar sa fie gratis, nu crezi?
   PS: m-am prins greu cum ajungi la un start-up relativ normal si am gasit si msconfig

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s