Chinezarii


Astazi dimineata la Razvan si Dani pe care post au ei emisiunea au cerut telespectatorilor sa cumpere doar produse originale (ceasuri, imbracaminte, etc.). Putin deplasat as zice. Si sa va spun si de ce.

In momentul in care o firma mica (sau medie) se apuca sa copieze un tricou sa zicem, se cheltuie niste bani. Se apuca de productie, alti bani. Si cand ajung pe tarabe nu cumpara nimeni. Ce credeti ca se va intampla? Simplu, faliment.

Cum vad eu cererea de a cumpara doar produse originale? O vad ca o cerere de a le oferi marilor companii mai multa putere. Tarabele sunt pline cu incaltaminte si imbracaminte facute de firmele alea care din cand in cand mai copiaza si altceva de la companiile mai mari. Daca aceste companii dispar dispare si diversitatea de pe piata. Ceea ce inseamna ca nu o sa avem de ales decat intre tricouri de 200 de lei si tricouri de 300 de lei de la firma X sau firma Y.

Suntem multi care nu ne permitem o pereche de incaltaminte “de firma”. Asa ca ma duc frumos in magazine si dau 70-100 de lei pe o pereche de ceva. De la un producator din china.

Cu toate astea au si dreptate cand au facut aceasta cerere pe post. Pentru ca marile companii au pierderi cand cineva le-a copiat un produs si il ofera la un sfert din pretul lor. Dar sa fin seriosi. Marile companii au clientela lor deja definita. Si daca stam sa ne gandim, care vedeta TV sau muzicolog se duce in Obor sa isi ia un ceas de 100 de euro in loc sa il ia cu 400 de la firma mama. Totusi e vorba de imagine.

Dar companiile mari nu au pierderi foarte mari din cauza asta, pentru ca cei care cumpara produsele contrafacute sunt cei ca noi, care nu ne permitem adevaratul lucru. Asa ca daca eu tot nu cumparam de la ei de ce sa se considere pierdere. Doar nu era sa fac credit ca sa imi iau o pereche de blugi. Sa fim seriosi

Advertisements

3 comments on “Chinezarii

  1. Am citit un banc ( sper sa nu fie adevarata fapta) ca un chiez a fost inchis si i-a fost inchisa si afacerea pentru ca a scos pe piata un produs unicat facut dupa ideile lui. Motivul : Chinezii nu au voie sa gandeasca, ci doar sa copieze.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s