Tara tuturor posibilitatilor… Pentru unii


Am mai patit cate ceva intre timp si am mai auzit altceva.

Am fost cu masina sefului sa ii cumpar si sa ii schimb cauciucurile (lege, obligatorii, alea alea).

Cauciucurile au costat 4950 de lei. La suma asta ma asteptam sa mai ofere si ei ceva din partea lor. E drept, am avut o reducere de 10% ca altfel dadeam 5444 de lei pe ele. Dar m-am uitat pe deviz si m-au taxat umflarea cauciucurilor cu azot, spalarea celor vechi, pana si sacii pentru cele veci au fost 4.5 lei bucata plus alte materiale si cu 130 de lei in total manopera. Pretul cauciucurilor a fost asa maricel din cauza ca sunt si ele pe masura 235/50/R18.

La suma aia sincer daca aveam o afacere as fi acordat un discount  de 25% la manopera.  Toata treaba s-a intamplat la prietenii mei de la Autosoft.

Alta treaba e ca (tot suntem in sezon) am auzit o stire foarte interesanta la televizor. Din cauza “crizei” (mai mult sau mai putin indusa) nu prea s-au vandut brazii, care aveau preturi piperate (250-300 de lei). Si ce credeti ca au facut. I-au facut cadou, i-au dat de pomana? Nu, i-au aruncat. Daca domniile lor nu au reusit sa ii vanda nu trebuia nimeni sa primeasca un brad, asa ca e sezonul cadourilor. Macar ii dadeau pe 5 lei si tot recuperau ceva din suma. Daca tot nu faci nimic cu ei de ce sa nu faci pe cineva care nu are posibilitati fericit?

Mircea Badea, mare dreptate ai. “Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul”

Advertisements

2 comments on “Tara tuturor posibilitatilor… Pentru unii

  1. Faza cu cauciucurile este urmatoarea: ai bani sa-ti pui cauciucuri de 5000 lei, deci iti permiti sa mai dai 130 pe manopera 😉 Si daca ar face reduceri asa de mari la manopera, le-ar scadea profitul cu 25 %. Daca vine unu cu un “bolid” si vrea cauciucuri de 2500 euro, imagineaza-ti ca la ala manopera e destul de substantiala. Nu ca ar fi munca mai multa, ci doar ca se poate. Isi permite acel produs, deci are bani si de manopera. In cazul asta ar trebui lui sa-i ofere montajul si restul gratuit, doar pentru ca in aia 2500 euro el are un profit ( si cum la romani adaosul este intre 100% cel mai scazut si 999%, profitul per produs vandut este destul de mare). Asta se cheama “afacere” in Romania.

    Din ce am vazut eu la televizor, faza cu brazii este urmatoarea: Din fiecare brad vandut se planteaza vre-o 10 ( din ce spuneau ei). Daca s-ar vinde la 15% din pret, pentru fiecare brad vandut s-ar planta unul in loc si restul de 5 % ar fi profit. La noi in Romania se taie de oriunde, nu se planteaza nimic si banii ajung in BMW busite la prima intersectie ca nu stie ce e ala STOP, Case de mii de euro care nu sunt locuite niciodata, bani dati catre finantarea partidelor politice si spre alte fel de fel de prostii. Din toti brazii vanduti, ocolul silvic nu stiu daca iese cu 5 % din tot ce se vinde.

    Romania, o tara frumoasa, dar pacat ca e locuita de cine nu o merita.

  2. Pai oi avea tu bani, dar pentru serviciile astea nici ca mai calc la ei. Decat daca e neaparat nevoie. Plus ca li se mai face reclama si din gura in gura. Ca orice alt lucru pe planeta asta…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s