Probleme…


Am observat de curand… Defapt am observat de mult, dar de curand ma dezavantajeaza faptul ca routerul meu imi limiteaza viteza cam pe la jumatate. Adica ceva in jur de 6 mega pe secunda download.

Acum mi-am cumparat un program pentru SEO care foloseste foarte multe conexiuni si se simte binisor limitarea asta de viteza. La sute de conexiuni ma tine in spate destul de mult.

Ce face un om normal cand descopera asta? Isi ia alt router. Logic, nu?

Ce face un IT-ist cand descopera asta? Se gandeste ca a dat 200 si ceva de lei pe un Linksys WRT54GL ca sa isi mai ia altul. Am schimbat firmwareul cu Tomato, facut overclocking la 250 Mhz de la 200.
Stabil, foarte sigur. Dar are aceasta mica problema. Deci in continuare IT-istul isi va face un router mai scump. Subliniez face.

Acum routerul meu are urmatoarea configuratie. Un Xeon 3040 pe o placa de baza de la Intel. O S3000AH cu 4 Gb memorie si un hard de 160 de giga. Are 2 placi de retea gigabit.
Adica am un sistem de 20 de ori mai bun decat ce as fi avut nevoie pentru a il face router. Dar altceva nu am avut asa ca il folosesc pe asta.

Am folosit distributia pfSense care e facuta pentru router/firewall. Am mai incercat cateva dar nu au mers. Chiar si distributia care o aveam la serverul web (Zentyal) avea optiuni pentru a face un gateway, dar nu a vrut sa mearga

Capture
Partea naspa e ca trebuie sa regandesc serverul web care era defapt pe serverul asta.

Voi recurge la traditionala metoda (la mine cel putin) cu serverul in virtual. Alta optiune nu am acum. Mai am un Celeron cu o placa de baza si 512 Mb memorie dar nu mai am nici un cooler pentru el.
Probabil ca cel mai bine ar fi sa cumper un cooler si sa il fac pe asta web server.

Update:

Pana la urma am renuntat la distributia aia pentru ca nu puteam instala si un server web.
Am instalat distributia celor de la ClearFoundation care se numeste ClearOS.

Aici alte probleme. Versiunea stabila nu porneste pe sistemul meu deloc. Asa ca am instalat varianta beta si pe urma am instalat manual pechetele necesare pentru web. Doar ca nu prea functioneaza cum trebuie si e cam ciudat.

Mai asteptam pana fac varianta asta finala ca sa am si eu un server web complet functional…

Advertisements

6 comments on “Probleme…

    • Pai nu prea e bine, ca nu stiu cum se comporta placile de retea (una on-board si una PCI) la cateva sute (de la 500 in sus) de conexiuni.
      Asa la server am 2 placi de retea gigabit care sunt sigur ca fac fata cu brio.

    • Ar mai fi o idee sa vad daca suporta si distributia asta virtualizare. Sa trag o masina virtuala direct in el pentru serverul web. Dar momentan am alte prioritati

    • Cel mai bine ar fi sa fac rost de un cooler pentru celeronu ala si sa mai trag un server. O sa am 3 calculatoare acasa… Problema e ca nu mai am spatiu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s